Skip to main content
Til toppen

Vår historie

Selskapet blir etablert

Ultimate Nordic ble etablert under navnet «Trygve Alm AS» den 14. juli 1928. Grunnleggeren Trygve Alm fikk sitt handelsbrev og startet selskapet. I de første årene var selskapet agent for franske vinhus og kjøkkenprodukter, samt maskiner fra Tyskland.

Som handelsreisende de første årene benyttet man tog og buss. Selger fraktet vareprøvene i store kofferter til hver butikk. Nordvestlandet var det området selskapet hadde størst suksess med i begynnelsen og Trygve Alm reiste i tre og tre uker til denne regionen i de første årene – tog til Åndalsnes og buss rundt omkring i distriktene Molde, Kristiansund og Ålesund.

 
Vin, kjøkken og maskineri blir til skoprodukter

Tyske produkter ble mer og mer upopulært i Norge på tidlig 30-tall, og Vinmonopolet tok over all distribusjon av vin fra 1938. Selskapet var tvunget til å se seg rundt etter andre produkter, og KIWI kom inn i porteføljen i 1934. Dette varemerket har man fortsatt i sortimentet den dag i dag.

Under krigen var det ingen aktivitet i selskapet, men fra 1945 var man igjen i gang og selskapet vokste raskt tilbake til normal drift. Hovedfokus var ulike tilbehørsartikler til skobransjen (skokrem, skosåler, skolisser, isbrodder, skomakerartikler etc.), lykter og andre produkter som kunne passe inn i en isenkrams forretning på den tiden (murebøtter og mureskjeer var en periode i sortimentet).

Selskapet utviklet seg videre og tjente penger alle år. Trygve Alm overlot driften til sin sønn – Terje Alm – i 1964. Terje drev selskapet frem til sin pensjon i 2002.

Ultimate Nordic AS – med røtter tilbake til 1928

2002

I 2002 ble selskapets strategi betydelig endret da Ingulf Horn kom inn som daglig leder og eier. Selskapets strategiske fokus endret seg mye på denne tiden. Fokus gikk fra å primært fokusere på tilbehørsprodukter til sko – og sportsbransjen, til å heller ha en aktiv søken etter mer strategiske produkter til disse bransjene, samt industri – og proffbransjen.


2004 – 2007

I 2004 kjøpte man konkursboet til Viking International Products som til da hadde vært distributøren av Maglite og Leatherman i Norge. Selskapet inngikk ny distribusjonsavtale med Leatherman for Norge.
I 2005 begynte man med Led Lenser distribusjon i Norge, varemerket ble raskt markedsledende på lys i Norge.
I 2007 kom Lars Wenaas inn som majoritetseier, og man begynte en ytterligere vekststrategi. Selskapene Bjørn Wold AS (Diadora), Alpina Norge AS og Crispi Norge AS ble raskt kjøpt opp etter dette.


Selskapet går inn i Sverige

I årene 2007 til 2018 gjorde man mange mindre oppkjøp, samt etablerte et svensk datterselskap. Det svenske selskapet består i dag av 12 ansatte, og har kontor og showrom i Stockholm.


Dalema og Ultimate Nordic

I 2018 ble selskapet solgt til Dalema Gruppen og byttet navn til Ultimate Nordic.
I perioden 2018 til 2021 har selskapet ytterligere fokusert på vekst, og kjøpt selskapene Horten Sykkelsport (Giant), Brusletto & Co AS, We Ski AS (Kästle, Black Crows, Movement og KTM), GetVital (Altra), Hällmark, Svea Sport Medical (Sportdoc og Sportquip).
Selskapet har i årene fra 2002 vokst fra omkring en omsetning på 30 MNOK til en årlig forventet samlet omsetning på i overkant av 600 MNOK i 2021.

Lenker
Language
Min side